Ugovorni i dostavni uvjeti

U našem webshopu događa se narudžba i kupnja jedinstvenih proizvoda. Svaki proizvod se proizvodi pojedinačno po narudžbi. Nakon narudžbe kupac ima dužnost plaćanja, navedena cijena se nalazi na potvrdi narudžbe.
1. www.radijatori.hr
1.1. Ova točka menija sadrži uvjete ugovora i dostave, za upotrebu Senia G Ltd. (Company No: 9927154; VAT: GB256613694) stranice www.radijatori.hr. Ugovorni i dostavni uslovi se odnose za kupovinu i narudžbu sa naše stranice. Ako kupujete, odnosno narućujete bilo kakav proizvod sa naše stranice, Vi sa tim prihvaćate sljedeće ugovorne i dostavne uvjete. Ugovorni i dostavni uvjeti ne povrijeđuju vaša prava. Molimo Vas, da ih pažljivo pročitate prije nego što naručite proizvod sa stranice www.radijatori.hr.
1.2. Na stranici www.radijatori.hr se ponekad mijenjaju ugovorni i dostavni uvjeti, zato Vas molimo, da ih pročitate prije svake kupovine.
2. USLOVI ZA UGOVOR I PLAĆANJE
2.1. Nakon što pošaljete zahtjev za narudžbu, dobićete automatsku potrvrdu na vašu navedenu e-mail adresu i po obavljenom plaćanju također.
2.2. Sa slanjem narudžbe Vi izražavate vaš zahtjev za kupovinu određenog proizvoda. U roku 3 dana potvrdit ćemo vam narudžbu u 2. email-u, nakon sto proizvođač to potvrdi nama. Ta druga potvrda ostvaruje narudžbu i s tim stupa na snagu ugovor. Zadržavamo pravo, da odbijemo narudžbu na osnovu u Ugovorni i prijenosni uslovi 4. točki navedenih razloga.
2.3. Kod svakog proizvoda pronaći ćete cijene. Cijene se podrazumijevaju u kunama i sadrže PDV.
2.4. Sa narudžbom istovremeno opterećujemo vaš račun sa kupoprodajnom cijenom i mogućim dostavnim troškovima. Narudžba ne postaje aktivna dok se isplata ne izvrši.
2.5. Trudimo se, da na stranici svi podaci i cijene budu pravilne, ipak, može doći do grešaka. U tom slučaju ne možemo primiti vašu narudžbu, ali informiramo vas putem e-maila o ispravnom opisu i cijeni proizvoda. Nakon toga možete odlučiti, da li i dalje želite naručiti proizvod sa korigiranim podacima ili želite otkazati narudžbu. U slućaju otkazivanja, već isplaćenu kupovnu cijenu zajedno sa eventualnim dostavnim troškovima u roku 15 dana poslaćemo vam natrag na predati broj računa.
3. DOSTAVA
3.1. Točne dostavne cijene su dostupne na stranici.
3.2. Naručeni proizvod isporučujemo na Vašu navedenu adresu. Pazite, da adresa bude točna i ispravna. Molimo vas za točne informacije, da bi vam dostavljač što lakše našao adresu. Promjena adrese je moguća, ali mogu se dogoditi dodatni troškovi.
3.3. U slučaju jedne narudžbe od više proizvoda,ukoliko su različita vremena isporuke proizvoda, najduži dostavni rok se smatra važećim, jer se proizvodi zajedno dostavljaju.
3.4. Uz potvrdu narudžbe ne možemo Vam reći točan dan isporuke. O stizanju narudžbe obavjestićemo Vas predhodno putem mail-a. Dostavljanje je radnim danima između 8:00 i 17:00 sati. Isporuka se izrvšava do kuće,ulaza ili prizemlja. Vaša je obaveza da organizirate primjenu na kat ili u stan. Zbog propisa o sigurnosti rada, dobavljač ne smije pomicati teški teret. Ako je veličina ili težina radijatora prevelika, Vaša je dužnost osigurati dovoljan broj pomagača.
3.5. Tvrtka za dostavu će kontaktirati s vama o danu dostave. Na dogovoreni dan isporuke Vi ili Vaš punomoćnik mora se nalaziti na navedenom mjestu isporuke, da preuzme proizvod. U slučaju neuspejšne dostave, troškovi druge dostave stoje na Vama.
3.6. Prije potpisivanja dokumenta za dokaz preuzimanja, svakako se uvjerite, da je pakovanje proizvoda neoštećeno. Ako je paket oštećen ili nešto nedostaje iz narudžbe, onda to nemojte preuzeti, pošaljite natrag sa dostavljačem.
3.7. Proizvod(e) kontrolirajte u svakom slučaju u roku 24 sata. Ako je proizvod oštećen, neispravan ili nepotpun, u roku 24 sata od preuzimanja odmah nas obavijestite. Ako obavijest ne stigne u roku 24 sata od preuzimanja, nakon toga ne mozemo prihvatiti reklamacije.
3.8. Molimo vas, da ne instalirate proizvod(e), ako na njemu vidite vanjska ostećenja. Ako unatoč toga instalirate, onda smatramo da ste proizvod(e) preuzeli i prihvatili.
3.9. Preporučujemo da ne dogovarate termin sa instalaterom dok niste dobili proizvod i prekontrolirali ga. Ne preuzimamo troškove izlaska instalatera i neuspješno završenog posla,ako proizvod ne stigne na vrijeme,ili je ostećen.
3.10. Senia Group čini sve da proizvodi budu isporučeni u naznačeno vrijeme, ali – zbog razloga koji su izvan naše kontrole- ne garantiramo točni rok isporuke. Na stranici navedeni rok isporuke i proizvodnje je približno vrijeme.
4. OTKAZIVANJE I PROMJENA
4.1. Svi proizvodi sa naših stranica su pojedinačno proizvedeni, ne iz skladišta. Nakon što predate vašu narudžu, svi radijatori se pojedinačno izrađuju.Zbog reguliranog zakona o zaštiti potrošača otkupna odgovornost se ne odnosi za individualnu proizvodnju,narudžbu,tako da vaša narudžba nije izbrisiva,nije otkaziva.
4.2. Boje se mogu razlikovati ovisno od postavke na monitoru. Nismo odgovorni za dobivene razlike i ne prihvaćamo reklamaciju u vezi toga.
4.3. Senia Group zadržava pravo, da raskine ugovor, otkaže narudžbu- unatoč tome da je to već potrvdila- u sljedećim slučajevima:
- jedan ili više proizvoda su bili krivom cijenom naznačeni zbog krivog utipkavanja ili druge tehničke greške
- ako tvornica ili proizvodžač ne može isporučiti proizvod zbog pomanjkanja materijala, tehničkog ili drugih razloga
4.4. U slučaju da mi otkažemo narudžbu, obavjestićemo vas putem e-maila. Naravno, uplaćenu svotu što brže je moguće, ali najkasnije nakon otkaza u roku 30 dana, poslaćemo natrag na račun sa kojeg je poslano.
4.5. Za modifikaciju narudžbe imate mogućnost u roku od 3 kalendarskih dana, u pisanom obliku, putom e-maila.
4.6. U roku naznačenih 3 kalendarskih dana, sljedeće je moguće izmjeniti: veličina radijatora, boja, dodatci, tip grijačeg sistema.
4.7. www.radijatori.hr će vas obavjestiti preko e-maila o prihvatanju izmjene, o izmjeni ugovora i o novim kondicijama (cijena, troškovi isporuke itd.). Nove uvjete imate pravo odbiti. U tom slučaju originalni ugovor/narudžba ostaje na snazi, ali se vrijeme isporuke može promjeniti.
4.8. Ako je nakon izmjene narudžbe cijena višlja, nego prijašnja kupo- prodajna cijena, onda kupo- prodajni ugovor stupi na snagu nakon uplate razlike. Ako ne dođe do uplate razlike, onda prvi ugovor/narudžba ostaju vrijedeći, ali se vrijeme isporuke može promjeniti.
4.9. Ako je nakon izmjene narudžbe cijena manja, neko originalna kupo- prodajna cijena, www.radijatori.hr će vam razliku najkasnije u roku 30 dana poslati natrag na račun, sa kojeg je uplata poslana.
5. GARANCIJA
5.1. Na svaki proizvod, koji se može kupiti na stranici www.radijatori.hr važi garancija od proizvodžača. U web shopu kod opisa svakog proizvoda naći ćete vrijeme garancije. Kupac jamstvo i garancijska prava potvrđuje direktno prema proizvodžaču.
5.2. Ako je proizvod neispravan, www.radijatori.hr obavještuje proizvođača o prijavljenom problemu. Proizvođačeva obaveza je neispravan proizvod popraviti, ili možda izmjeniti za vrijeme garancije. Odluka stoji na proizvođaču, koje će rješenje izabrati.
5.3. Neispravni proizvod će Senia Group bezplatno dostaviti do proizvodžača i popravljen ili promjenjen proizvod od proizvodžača natrag na Vašu adresu. Vi se trebate pobrinuti o deinstaliranju neispravnog proizvoda, o podobnom pakovanju za prjevoz odnosno o instaliranju popravljenog ili promjenjenog proizvoda, te troškovi Vi snosite.
5.4. Vrijeme izmjenjenog ili popravljanog proizvoda ističe sa istekom originalne garancije.
5.5 Garancija vrijede za greške koje su javljene u roku garancijskog vremena. Molim vas, da grešku odmah prijavite Senia Groupi u pisanom obliku (nas e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)
5.6. Garancija gubi važnost, ako vi ili neka druga osoba bez pismene dozvole od proizvodžača pokušate popraviti ili izmjeniti proizvod.
5.7 Garancija ne važi na oštete uzrokovane prilikom instalacije, nepravilno skladištenje, ne namjenska upotreba,oštecivanje, zanemarivanje, izlozenost štetnim kemijskim sredstvima ili okolišu, prepravljanje, nepravilna upotreba tekućine za punjenje, korištenje ne- tvorničkih djelova i uzrokovana oštećenja u slučaju više sile.
5.8. Da bi se izbjegle reklamacije u vezi sa snagom,uvjerite se da raspolažete pravom primer stranicom sa odgovarajućim propisima i na informacijskoj stranici proizvoda naznačenim rezultatima testa.
5.9. www. radijatori.hr ne odgovara i ne preuzima nikakvu odgovornost i troškove za instalaciju/deinstalaciju proizvoda ili uslijed radi ispitivanja.
6. ODGOVORNOST
6.1. PRAVILA SIGURNOSTI možete upoznati i preuzeti kod stranice svakog pojedinačnog proizvoda, to je neodvojivi dio Ugovornih i dostavnih uvjeta. Povodom kupovine, sa prihvaćanjem Ugovorinih i dostavnih uvjeta priznajete, da ste pravila sigurnosti upoznali i prihvaćate ih kao obvezne. U slučaju ozljede ili materijalne štete uzrokovane nepoštivanjem sigurnosnih propisa, Senia G Ltd. ne snosi odgovornost za štetu.

Senia Group

SeniaGroup

3244 times